INFORMACJA | Uprzejmie informujemy że z dniem 31.05.2024 nastąpi zakończenie współpracy sieci poradni DOBRY DIETETYK℠ z Panią Karoliną Zaporą.

Karolina Zapora
30 Lip

Czas na lody arbuzowe!

Kto lubi arbuza ręka do góry? A lody arbuzowe?

Arbuz jest słodziutki i gasi pragnienie, wręcz idealny na upalne dni. A dodatkowo niskokaloryczny (ponad 90% wody w składzie!) bogaty w składniki mineralne i związki antyoksydacyjne mające silne działanie przeciwutleniające.Doskonały na przekąskę, ale także w formie lodów arbuzowych, dlatego poniżej prościutki przepisy właśnie na lody arbuzowe

Składniki:

  • miąższ z 1 arbuza
  • kubek jogurtu naturalnego
  • opcjonalnie można dodać inne owoce: kilka truskawek, borówek, malin, kiwi

Przygotowanie: Arbuza oczyszczamy z pestek, kroimy w kostkę i blendujemy na gładką masę. Dodajemy jogurt i całość dalej blendujemy. Przygotowaną masę przekładamy do naczynia lub foremek do lodów i wkładamy do zamrażarki na kilka godzin.

Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ