INFORMACJA | Uprzejmie informujemy że z dniem 31.05.2024 nastąpi zakończenie współpracy sieci poradni DOBRY DIETETYK℠ z Panią Karoliną Zaporą.

Karolina Zapora
04 List

Rozgrzej się!

Postaw na prostotę i sezonowość czyli zupa krem z dyni poleca się na chłodniejsze dni :) 

Przepis poniżej.

Zupa krem z dyni

Składniki: 

Dynia porcja (175 g)

Gałka muszkatołowa 1 łyżeczka (3 g)

Marchew 1 sztuka (50 g)

Oliwa z oliwek 1 łyżeczka (5 g)

Pieprz czarny mielony szczypta (0,2 g)

Pietruszka, korzeń 1 sztuka (40 g)

Seler korzeniowy kawałek (20 g)

Sól szczypta (0,2 g)

Ziemniaki 2 małe sztuki (100 g)

 

Sposób przygotowania:

W garnku ok. 20 min. dusić warzywa pokrojone w kostkę. Dodać dwie szklanki wody i gotować około 30 minut. Następnie warzywa zmiksować i dolewać wody do uzyskania pożądanej konsystencji. Doprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.

 

Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ