INFORMACJA | Uprzejmie informujemy że z dniem 31.05.2024 nastąpi zakończenie współpracy sieci poradni DOBRY DIETETYK℠ z Panią Karoliną Zaporą.

Karolina Zapora
27 Kwie

Mini babeczki bananowo-jabłkowe - szybka, zdrowa słodkość

Fajna przekąska do pracy albo gdy mamy ochotę na coś słodkiego, ale w zdrowszym wydaniu. Zobacz przepis!

Składniki przepis na 8 szt.
-120 g Mąka pełnoziarnista
-260 g Banan (2 szt.)
-260 g Jabłko (2 szt.)
-50 g Miód (2 łyżki)
-50 g Oliwa
-1 g Cynamon (ćwierć łyżeczki)
-1 g Gałka muszkatołowa (ćwierć łyżeczki)
-3 g Sól (pół łyżeczki)

Sposób przygotowania:
Piekarnik rozgrzać do 180˚C. W jednej misce wymieszać mąkę, sól, cynamon i gałkę muszkatołową. W drugiej rozgnieść banany, dodać oliwę i miód. Dodać starte jabłka i całość wymieszać. Przełożyć ciasto do blaszki na muffinki. Piec około 30 minut- muffinki powinny się zarumienić.

Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ