INFORMACJA | Uprzejmie informujemy że z dniem 31.05.2024 nastąpi zakończenie współpracy sieci poradni DOBRY DIETETYK℠ z Panią Karoliną Zaporą.

Karolina Zapora
21 Gru

Mini serniczki z migdałami

Nowy świąteczny przepis już na stronie! 

Mini serniczki z migdałami 

Składniki: 

  • Cukier trzcinowy 5g 1 łyżeczka 
  • Jajo 50g 1 sztuka 
  • Migdały, płatki 10g 2 łyżeczki 
  • Ser twarogowy chudy 160g 8 plastrów 
  • Skrobia ziemniaczana 12g 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Piekarnik nagrzać do 180°C. Do miski przełożyć twaróg, jajka, mąkę, cukier. Składniki zmiksować do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Masę serową przełożyć do silikonowych lub papierowych foremek i posypać płatkami migdałów. Zmniejszyć temperaturę pieczenia do 120°C i wstawić foremki do piekarnika na około 30 minut.

Smacznego! :) 

Twój komentarz




POKAŻ