INFORMACJA | Uprzejmie informujemy że z dniem 31.05.2024 nastąpi zakończenie współpracy sieci poradni DOBRY DIETETYK℠ z Panią Karoliną Zaporą.

Karolina Zapora
21 Czerw

Nowy przepis na danie obiadowe już na stronie!

Dzisiaj przepis na super smaczny i prosty obiad :) 

Smacznego! :) 

Makaron z cukinii z pesto szpinakowym

Składniki (1 porcja):
- cukinia- 165g
- soczewica- 50g
- szpinak- 50g
- suszone pomidory w zalewie z oleju- 20g
- czosnek- 3g
- olej rzepakowy- 10g
- pomidorki koktajlowe- 60g
- pestki dyni- 5g
- sól

Sposób przygotowania:
1. Cukinię umyj i obieraczką zrób z niej cienkie plastry przypominające makaron, posól i odstaw na bok.
2. Do miski blendera wrzuć soczewicę, szpinak, łyżeczkę oleju, pestki dyni i sól do smaku . Zblenduj wszystko na jednolitą masę.
3. Dodaj pokrojone suszone pomidory (nadmiar oleju odsącz na ręczniku papierowym).
4. Na patelni na łyżeczce oleju podmaż czosnek pokrojony w drobną kostkę i wrzuć na kilkanaście sekund makaron z cukinii, dodaj pesto i wymieszaj.
5. Podawaj z przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi.

396kcal; 41g węglowodanów; 21g białka; 17g tłuszczów

Twój komentarz




POKAŻ