INFORMACJA | Uprzejmie informujemy że z dniem 31.05.2024 nastąpi zakończenie współpracy sieci poradni DOBRY DIETETYK℠ z Panią Karoliną Zaporą.

Karolina Zapora
05 Czerw

Nowy przepis na fit słodkość już na stronie!

Nowy przepis na fit słodkość już na stronie! 

Brownie z czerwonej fasoli

Składniki (6 kawałków ciasta):

- 1 banan

- puszka fasoli czerwonej

- ½ łyżeczki proszku do pieczenia

- 2 jajka

- 3 łyżki ksylitolu (lub innego słodzidła, np. 7 pastylek pokruszonego słodzika, może być cukier jednak wtedy kaloryka wzrośnie o ok. 150kcal)

- 3 łyżki kakao

- garść borówek

- 2 kostki białej czekolady i 2 kostki gorzkiej czekolady

- 2 łyżki mleka

- ½ łyżeczki budyniu czekoladowego

Sposób przygotowania:

Fasole dokładnie wypłukać. Wszystko zmiksować na gładką masę,wlać do foremki (ja użyłam tortownicy 25cm). Posypać borówkami. Piec ok. 45 min w 180*C. Kostki czekolady rozpuścić w mleku, budyń rozpuścić w ok 2 łyżkach zimnej wody, dodać do czekolady i mieszać aż zgęstnieje. Gotową polewę wyłożyć na upieczone ciasto.

Kaloryka całości: 980 kcal, 1 kawałek 163 kcal

Makroskładniki w całym cieście: Białko 54,5 g, Tłuszcz 26,4 g, Węglowodany 114 g

Smacznego!

 

 

Twój komentarz




POKAŻ