Składniki:
- 2 pomidory
- ½ łyżki oliwy
- ½ ząbka czosnku
- 2 jajka
- sól, pieprz, oregano
-szczypiorek
Sposób przygotowania:
- Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
- Na oliwię podsmażyć czosnek.
- Pomidory włożyć na patelnię, doprawić. Wymieszać i intensywnie smażyć na dużym ogniu przez ok. 4min w celu odparowania. Następnie smażyć dalej bez mieszania aby zachować strukturę.
- Wbić jajka, przykryć pokrywką i gotować do ścięcia białka.
- Posypać pokrojonym szczypiorkiem. Można podawać z bagietką lub chlebem pełnoziarnistym.
Smacznego!
Wartość kaloryczna i odżywcza: 250 kcal; Białko 14,8; Tłuszcz 17,7; Węglowodany 12,2; w tym błonnik 3,8
Twój komentarz