INFORMACJA | Uprzejmie informujemy że z dniem 31.05.2024 nastąpi zakończenie współpracy sieci poradni DOBRY DIETETYK℠ z Panią Karoliną Zaporą.

Karolina Zapora
26 Sier

Bajgiel w innym wydaniu!

Chcecie sprobować ciekawą, prostą propozycje na bajgla?

Łapcie przepis i przekazujcie znajomym :)

Bajgiel z awokado i jajecznicą

Składniki (1 porcja):
- awokado- pół sztuki
- bajgiel wieloziarnisty- sztuka
- pomidor- 0,5 sztuki (80g)
- jajko- 2 sztuki
- olej rzepakowy- łyżeczka
- cebula- plaster (10g)
- szczypiorek- łyżka
- sól- 2 szczypty
- pieprz- szczypta
- sok z cytryny- łyżka

Sposób przygotowania:
1. Pomidora obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę, cebulę również drobno pokroić. Awokado rozgnieść widelcem, dodać pomidora, cebulę i sok z cytryny. Wymieszać i przyprawić solą i pieprzem.

2. Z bajgla zrobić grzanki (w piekarniku lub na patelni). Do szklanki wbić jajka, dodać sól i pieprz i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i dodać jajka. Mieszać do momentu ścięcia jajecznicy.

3. Bajgla posmarować awokado, a na to położyć jajecznicę i posypać szczypiorkiem.

Wartość kaloryczna i odżywcza: 500kcal; 47g węglowodanów; 22,4g białka; 26g tłuszczów
 

Twój komentarz




POKAŻ