Makaron pełnoziarnisty z kurczakiem i szpinakiem
Składniki:
-makaron pełnoziarnisty 120g
-szpinak świeży 50g
-cebula 25g
-filet z piersi kurczaka 100g
-czosnek 1 ząbek
-oliwa 5g
-pomidorki koktajlowe 40g
Sposób przygotowania:
1. Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie. Pierś z kurczaka oczyścić i pokroić w kostkę, dodać do smażenia. Gdy mięso będzie gotowe dodać posiekany szpinak i pomidorki koktajlowe pokrojone na pół. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami.
Wartość kaloryczna i odżywcza Kcal: 594 B:40,6g T:3,5g W: 89,4g
Smacznego!
Twój komentarz